Ο κίνδυνος της τελειομανίας και πώς να τον αποφύγετε
Στη σύγχρονη εποχή, όπου η επιτυχία και η επίτευξη στόχων θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικά, πολλοί άνθρωποι βλέπουν την τελειομανία ως ένα προτέρημα. Μπορεί να αισθάνονται περήφανοι δηλώνοντας πως είναι τελειομανείς, πιστεύοντας ότι αυτό σημαίνει πως είναι σκληρά εργαζόμ
Το παιδί μου είναι επιθετικό. Τι να κάνω;
Η επιθετικότητα είναι απλώς το αποτέλεσμα μιας κατάστασης, στην οποία τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν το συναίσθημά τους.
Ψηφιακή Ηρωίνη. Πώς οι οθόνες μεταμορφώνουν τα παιδιά σε ψυχωτικούς τοξικομανείς
Εκατοντάδες πια κλινικές μελέτες δείχνουν ότι οι οθόνες αυξάνουν την κατάθλιψη, το άγχος και την επιθετικότητα και μπορούν να οδηγήσουν σε ψυχωσικά επεισόδια κατά τα οποία ο παίκτης χάνει την επαφή με την πραγματικότητα.
Καμία συνάντηση στη ζωή δεν είναι τυχαία
Σε αυτό τον όμορφα πλασμένο κόσμο, υπάρχει πάντα ένας λόγος που κάθε άτομο μπαίνει στη ζωή σας.
Το σύνδρομο της Στοκχόλμης
Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία ο όμηρος αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς τους απαγωγείς του.
Γιατί πάντα απομακρύνω όσους αγαπώ;
Γνωστό και ως «ο φόβος του κοντά», πολλές φορές μπορεί να σαμποτάρουμε μια σχέση άθελά μας γιατί αρχίζουμε να δενόμαστε συναισθηματικά με τον/την σύντροφό μας.
Τον αποδέχεσαι όπως είναι ή απλώς τον…ανέχεσαι;
Μέσα σε μία σχέση, όσο και αν αγαπάμε τον σύντροφό μας, καλούμαστε να διαχειριστούμε και κάποια κομμάτια του που δεν μας αρέσουν τόσο. Έτσι κάποια τα αποδεχόμαστε, ενώ κάποια άλλα απλά τα ανεχόμαστε. Ποια είναι όμως η ειδοποιός διαφορά μεταξύ αυτών των δύο καταστάσεων;