Ποιοι είναι οι 6 βασικοί φόβοι;

από το μνημειώδες έργο όλων των εποχών του NAPOLEON HILL, THINK AND GROW RICH

  Υπάρχουν 6 βασικοί φόβοι και ο καθένας μας υποφέρει από κάποιον συνδυασμό τους. Οι περισσότεροι είναι τυχεροί αν δεν υποφέρουν και από τους έξι. Ταξινομημένοι κατά μεγαλύτεροι συχνότητα εμφάνισης είναι:

ο φόβος της ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ο φόβος της ΕΠΙΚΡΙΣΗΣ

ο φόβος της ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

(αυτοί οι τρεις πρώτοι είναι στον πυθμένα των εγνοιών του καθενός)

ο φόβος της ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

ο φόβος των ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ

ο φόβος του ΘΑΝΑΤΟΥ

  Όλοι οι άλλοι φόβοι είναι ελάσσονος σημασίας και μπορούν να ενταχθούν σε μία από αυτές τις έξι επικεφαλίδες.

 Ο φόβος δεν είναι τίποτε άλλο από νοητική κατάσταση.
Η νοητική κατάσταση κάποιου μπορεί να ελεγχθεί και να κατευθυνθεί

  Αυτοί οι φόβοι επικρατούν στον κόσμο σαν κατάρα που επαναλαμβάνεται σε κύκλους. Επί σχεδόν έξι χρόνια, ενώ η κρίση μαινόταν, βρισκόμασταν στον κύκλο του ΦΟΒΟΥ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. Στη διάρκεια του παγκόσμιου πολέμου ήμασταν στον κύκλο του ΦΟΒΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ . Λίγο μετά τον πόλεμο, ήμασταν στον κύκλο του ΦΟΒΟΥ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ εξαιτίας της επιδημίας που σάρωσε ολόκληρο τον κόσμο.

  Ο φόβος δεν είναι τίποτε άλλο από νοητική κατάσταση. Η νοητική κατάσταση κάποιου μπορεί να ελεγχθεί και να κατευθυνθεί. Οι γιατροί, όπως ξέρουν όλοι, είναι λιγότερο επιρρεπείς στις ασθένειες απ΄ ότι οι συνηθισμένοι άνθρωποι, επειδή ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ. Άφοβα και ανενδοίαστα οι γιατροί, έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν από μεταδοτικές ασθένειες, όπως η ευλογιά χωρίς να μολύνονται. Η ανοσία τους εναντίον της ασθένειας οφείλεται εν πολλοίς, εάν όχι εξολοκλήρου, στην απόλυτη έλλειψη ΦΟΒΟΥ.

  Ο άνθρωπος δεν μπορεί να δημιουργήσει τίποτα εάν δεν το συλλάβει πρώτα με τη μορφή σκέψης. Μετά από αυτό θα κάνουμε μία δήλωση ακόμα μεγαλύτερης σπουδαιότητας : ΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ, ΕΙΤΕ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΟΥΣΙΕΣ ΕΙΤΕ ΑΚΟΥΣΙΕΣ. Οι παλμοί της σκέψης που μεταβιβάζονται στον αιθέρα, τυχαία (σκέψεις που εκπέμφθηκαν από άλλους νόες), ίσως καθορίσουν το οικονομικό, επιχειρηματικό, επαγγελματικό ή κοινωνικό σου πεπρωμένο με την ίδια βεβαιότητα που θα το καθορίσουν οι παλμοί σκέψης που δημιουργείς επίτηδες και προσχεδιασμένα.

  Εδώ ρίχνουμε τα θεμέλια της παρουσίασης ενός δεδομένου μεγάλης σημασίας για όποιον δεν κατανοεί γιατί ορισμένοι μοιάζουν ”τυχεροί”, ενώ άλλοι, με ίση ή και ανώτερη ικανότητα, εκπαίδευση, εμπειρία και εγκεφαλική δυνατότητα, μοιάζουν προορισμένοι να τους συνοδεύει η ”ατυχία”. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το ότι κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ελέγξει απόλυτα τον νου του και με τον έλεγχο αυτόν κάθε άτομο μπορεί να ανοίξει τον νου του στους αδέσποτους παλμούς σκέψης που εκπέμπονται από άλλους νόες, ή να ασφαλίσει γερά την πόρτα και να δέχεται μόνο παλμούς σκέψης της δικής του επιλογής.

  Η φύση προίκισε τον άνθρωπο με απόλυτο έλεγχο ενός μόνο πράγματος, και αυτό είναι η ΣΚΕΨΗ. Αυτό, σε συνδυασμό με ό,τι δημιουργεί ο άνθρωπος αρχίζει με μια μορφή σκέψης, σε οδηγεί πολύ κοντά στην αρχή με την οποία μπορεί να νικηθεί ο ΦΟΒΟΣ.

  Εάν αληθεύει πως ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΑΝΔΥΕΤΑΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ (και αυτό είναι αλήθεια πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας) αληθεύει εξίσου ότι οι παλμοί σκέψης του φόβου και της φτώχειας δεν μπορούν να μετασχηματιστούν σε θάρρος και οικονομικό όφελος.

  Ο αμερικανικός λαός άρχισε να σκέφτεται τη φτώχεια μετά το κραχ της Γουολ Στριτ το 1929. αργά, αλλά σταθερά, αυτή η συλλογική σκέψη αποκρυσταλλώθηκε στο υλικό της ισοδύναμο που γνωρίζουμε ως κρίση. Αυτό έπρεπε να συμβεί ως συνέπεια των νόμων της Φύσης.

Up